Alles over motor onderkleding: de complete gids

22 juli 2024
|
Posted in: Motorkleding
|

In deze blog bespreken we de verschillende soorten motor onderkleding en hun specifieke toepassingen. Motor onderkleding speelt een cruciale rol bij het bieden van comfort en bescherming, ongeacht het seizoen. Hieronder vind je een uitgebreide gids over de verschillende categorieën motor onderkleding.

Thermo-shirts

Thermo-shirts zijn essentieel voor elke motorrijder, vooral tijdens de koudere maanden. Ze zijn ontworpen om dicht op de huid te zitten en vormen een isolerende laag die de lichaamstemperatuur helpt behouden. Thermo-shirts zijn vaak gemaakt van materialen zoals wol of synthetische vezels die vocht afvoeren en warmte vasthouden.

Voordelen:

  • Warmte-isolatie: Houdt je warm tijdens koude ritten.
  • Vochtregulatie: Voert zweet af om je droog en comfortabel te houden.
  • Comfort: Voorkomt schuren en irritatie door naadloze ontwerpen.

Sokken

Goede motor sokken zijn net zo belangrijk als andere vormen van onderkleding. Ze zijn speciaal ontworpen om je voeten warm te houden, vocht af te voeren en blaren te voorkomen. Motor sokken zijn vaak langer dan gewone sokken en bieden extra ondersteuning bij de enkel en het scheenbeen.

Voordelen:

  • Warmte en comfort: Houdt je voeten warm zonder oververhitting.
  • Vochtbeheer: Voorkomt dat zweet zich ophoopt, waardoor blaren worden voorkomen.
  • Demping: Extra demping voor comfort tijdens lange ritten.

Thermo-broeken

Net als thermo-shirts zijn thermo-broeken ontworpen om warmte vast te houden en vocht af te voeren. Ze zijn een must voor rijders die in koude omstandigheden rijden. Thermo-broeken kunnen apart gedragen worden of onder een motorbroek voor extra isolatie.

Voordelen:

  • Warmte: Houdt de benen warm in koude omstandigheden.
  • Comfort: Zacht en elastisch materiaal dat goed aansluit zonder te knellen.
  • Vochtregulatie: Houdt je droog en comfortabel door zweet af te voeren.

Thermosuits

Thermosuits bieden volledige lichaamsbedekking en zijn ideaal voor extreem koude omstandigheden. Ze combineren de voordelen van thermo-shirts en thermo-broeken en bieden extra bescherming tegen de elementen.

Voordelen:

  • Volledige bescherming: Beschermt het hele lichaam tegen kou en wind.
  • Eenvoud: Eén kledingstuk in plaats van meerdere lagen.

Koelvesten

Cooling-vests zijn ontworpen om rijders koel te houden tijdens warme ritten. Ze werken door verdamping en bieden een langdurige verkoeling. Door ze nat te maken en vervolgens te dragen, verdampt het water langzaam, wat een verkoelend effect heeft.

Voordelen:

  • Koeling: Houdt je lichaamstemperatuur laag tijdens hete dagen.
  • Comfort: Lichtgewicht en gemakkelijk te dragen onder je motorjas.
  • Eenvoudig in gebruik: Alleen water nodig om het effect te activeren.

Thermo-jassen

Thermo-jackets zijn een extra laag bovenop de standaard thermo-kleding en bieden extra isolatie. Ze zijn ideaal voor rijders die extra warmte nodig hebben zonder de bulk van meerdere lagen kleding. Thermo-jassen zijn tevens lichtere alternatieven voor volledige jassen en bieden extra warmte voor het bovenlichaam. Na de rit kan je deze ook los gebruiken als jasje.

Voordelen:

  • Extra warmte: Biedt een extra laag isolatie.
  • Flexibiliteit: Kan gemakkelijk worden toegevoegd of verwijderd afhankelijk van de temperatuur.
  • Stijl: Vaak ontworpen om er stijlvol uit te zien, zelfs buiten de motor.
  • Gemakkelijk op te bergen: Kan eenvoudig worden ingepakt en opgeborgen.

Verwarmde onderkleding

Verwarmde onderkleding is de ultieme oplossing voor rijders die in extreem koude omstandigheden rijden. Deze kledingstukken hebben ingebouwde verwarmingspanelen die worden aangedreven door batterijen. Ze bieden directe warmte en kunnen vaak worden aangepast in temperatuur.

Voordelen:

  • Directe warmte: Biedt onmiddellijke en instelbare warmte.
  • Comfort: Houdt je warm zonder extra lagen.
  • Gemak: Kan worden opgeladen en gebruikt voor lange ritten.

Beschermende Motor Onderkleding

Naast de traditionele thermische en verkoelende onderkleding is er ook beschermende onderkleding beschikbaar die extra veiligheid biedt zonder afbreuk te doen aan het comfort. Een van de toonaangevende merken op dit gebied is Pando Moto. Dit merk staat bekend om zijn innovatieve en stijlvolle beschermende kleding die je onder je gewone kleding kunt dragen.

Beschermende Onderkleding van Pando Moto

Pando Moto biedt een reeks beschermende leggings en vesten die ontworpen zijn om onder je normale kleding gedragen te worden. Deze kledingstukken combineren stijl met veiligheid, waardoor je beschermd bent zonder in te boeten aan uiterlijk.

Leggings

Pando Moto leggings zijn gemaakt van slijtvast materiaal en zijn voorzien van beschermende panelen op kritieke gebieden zoals de knieën en heupen. Deze leggings zijn ontworpen om strak te zitten, waardoor ze comfortabel onder een gewone broek gedragen kunnen worden. De materialen zijn ademend en vochtregulerend, wat bijdraagt aan een comfortabele rit, ongeacht de weersomstandigheden.

Vesten

De beschermende vesten van Pando Moto zijn uitgerust met schouder- en elleboogbescherming van niveau 1, die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Ze zijn licht en flexibel, waardoor je bewegingsvrijheid niet beperkt wordt. Deze vesten zijn ook stijlvol genoeg om alleen te dragen wanneer je niet op de motor zit, wat ze zeer veelzijdig maakt.

Voordelen:

  • Bescherming: Biedt extra veiligheid door ingebouwde beschermingspanelen.
  • Comfort: Gemaakt van ademende en vochtregulerende materialen die dicht op de huid zitten.
  • Stijl: Ontworpen om er goed uit te zien, zelfs wanneer je niet op de motor zit.
  • Veelzijdigheid: Kan onder gewone kleding gedragen worden, waardoor je er altijd goed uitziet en toch beschermd bent.

Balaclavas, Necktubes en Helmethats

Balaclavas, kollen en helmmutsen bieden extra bescherming en comfort voor je hoofd en nek. Ze zijn ideaal voor zowel warme als koude omstandigheden, afhankelijk van het materiaal.

Voordelen:

  • Bescherming: Beschermt tegen kou, wind en zon.
  • Comfort: Voorkomt schuren en irritatie door naadloze ontwerpen.
  • Veelzijdigheid: Kan worden gebruikt in verschillende weersomstandigheden.

Balaclavas

Een balaclava is een muts die het hele hoofd bedekt, met openingen voor de ogen en de neus. Ideaal voor koude ritten omdat het je hoofd en nek warm houdt. Bestaat ook in zomervarianten met anti-bacteriële en vochtafvoerende eigenschappen.

Necktubes of kollen

Necktubes, of kolletjes, zijn veelzijdige buisvormige doeken die je om je nek kunt dragen. Ze zijn er in verschillende materialen voor zowel warmte als koeling. Necktubes hebben heel leuke verschillende designs die perfect bij jouw stijl passen.

Helmmutsen

Helmethats zijn dunne mutsjes die onder de helm worden gedragen om zweet op te vangen en comfort te bieden. Ze voorkomen dat de binnenkant van de helm vuil wordt en bieden extra warmte of koeling, afhankelijk van het materiaal.

Conclusie

Motor onderkleding speelt een cruciale rol in het comfort en de bescherming van motorrijders. Of je nu in de zomer of winter rijdt, de juiste onderkleding kan een groot verschil maken. Van thermo-shirts en -broeken tot cooling-vests en balaclavas, er zijn talloze opties beschikbaar om aan je specifieke behoeften te voldoen. Zorg ervoor dat je investeert in kwalitatieve onderkleding om je rijervaring te verbeteren en veilig te blijven op de weg.

Add a comment

Please inloggen to comment.

Hebt u nog geen account?

Meld je gratis aan
Previous article Motorrijden in Europa - Wetgeving per land
Next article Alles over veiligheid van motorkleding en motorhelmen
Trengo Chat Icon
Aan het laden...
Terug naar boven